Bloggen

Grit hjälper dig att nå målet

En företagare eller entreprenörs vardag är full av utmaningar. En berg-och dalbana full av såväl glädje som nervkittlande händelser och situationer bortom kontroll.

Vad är det som gör att vissa fortsätter att kämpa, trots vägar kantade av motgångar, och dessutom når sina mål medan andra väljer att ger upp?

Ett nytt och intressant perspektiv inom motivation och framgång, är från forskaren Angela Duckworth. Duchkworth lyfter fram egenskapen Grit, förmågan att kunna kombinera uthållighet, inre driv och förmåga att inte ge upp vid motgångar. Duchworth har forskat mycket på Grit, och kunnat konstatera att detta är en viktig förmåga för att nå framgång.

Grit är en egenskap som forskningen visat sig spela större roll än både talang och intelligens, är ett djupare begrepp inom motivation och är som en muskel som kan tränas upp.

Dagens samhällsutmaningar består bland annat av höjda kompetenskrav, stressrelaterade faktorer, snabba förändringar, kundkrav, osv. Med anledning av detta, ser vi att grit är en av de viktigare förmågor och egenskaper att sätta fokus på för att nå framgång i såväl livet som företagarlivet.

Grit består av två delar: passion och uthållighet. Du kan utveckla din grit ”inifrån och ut” och samtidigt höja den ”utifrån och in” genom att fokusera på din egen förmåga och potential och omge dig med ett positivt nätverk som booastar din grit egenskap.

Utveckla din grit-förmåga genom att:

  • Hitta och odla din passion
  • Identifiera och håll fast vid samma mål under lång tid
  • Öva medvetet på ett fokuserat, metodiskt och strukturerat sätt
  • Ha ett syfte och hitta ditt why
  • Odla din optimism
  • Utveckla ett growth-mindset där du känner tilltron på att genom egen förmåga och ansträngning kan du förbättra din förmåga och prestation

Hör gärna av dig om du vill få hjälp med att hitta bra sätt att förebygga och lättare hantera motgångar genom ett strukturerat och hållbart arbetssätt.

Att driva företag är mångfacetterat och sårbart. Ett framgångsrikt företagande kräver rätt förutsättningar och grundar sig på olika byggstenar. Därför har vi tagit fram en kostnadsfri guide för dig som är intresserad av att skapa bättre förutsättningar till ett framgångsrikt och hållbart företagande.

Vad kul att du vill komma i kontakt med oss! Vi tror på det personliga samtalet och goda relationer. Du är välkommen att lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss för att ta nästa steg tillsammans.

Vad kul att du är intresserad av samma frågor som oss! Ange dina uppgifter nedan så skickar vi vår Businessguide direkt. Bli inte förvånad om du har den i din epost inom en minut.