Ett digitalt metodstöd som gör arbetet enklare att planera, överblicka och genomföra.

SUMETO Arbetsmarknad

Sumeto vill göra skillnad i ditt arbete och i samhället, och därför engagerar vi oss i att stötta medarbetare och verksamheter att nå målet att hjälpa människor in på arbetsmarknaden.

Er framgång är vårt mål, och därför har vi med glädje tagit fram Sveriges första digitala metodstöd SUMETO Arbetsmarknad. Ett digitalt verktyg speciellt utformat för dig som jobbar med arbetsmarknadsfrågor och arbetslivsinriktad rehabilitering.

SUMETO Arbetsmarknad hjälper dig att strukturera ditt arbete och är perfekt lämpad till konkreta arbetsmetoder som exempelvis Supported Employment och andra metoder.

Med SUMETO Arbetsmarknad får du:

Enklare metodförankring

Ett framgångsrikt metodarbete kräver en bred samsyn i alla led. SUMETO hjälper er att dra åt samma håll och komma dit ni ska. Med en enhetlig arbetsstruktur blir det också lättare att samverka både internt och externt.
SUMETO Arbetsmarknad stärker din metodkunskap under hela metodarbetet.

Stöd för dig som är chef

SUMETO fungerar även som ett chefsstöd genom att tillhandahålla:

Effektivare arbete

SUMETO gör det möjligt för dig att arbeta när och varifrån du vill. Du kommer åt verktyget från din dator, surfplatta eller mobil. I SUMETO finns också möjlighet att utveckla och lägga in egna processer. Oavsett vilken process du följer blir ditt arbete lätt att planera, överblicka och genomföra.

Utvecklat med hjälp av referensgrupp

SUMETO har utvecklats av metodexperten Annika Malm från utbildnings- och konsultföretaget CE Solutions. Utvecklingen har skett i nära samarbete med användare och representanter från flera olika verksamheter.

Fördelar med SUMETO Arbetsmarknad

Kvalitetssäkra och underlätta med kompetensstöd

SUMETO Arbetsmarknad är ett digitalt metodstöd som guidar dig i ditt praktiska arbete för att du ska nå dina uppställda mål.

Ordning och lättare åtkomst

SUMETO Arbetsmarknad hjälper dig att hålla ordning på dina deltagare, kontakter och arbetsgivare.

Dra nytta av relationer

Genom att koppla samman deltagare, kontakter och arbetsgivare hjälper vi dig att hitta vad som är relevant utifrån vad du arbetar med.

Arbeta var du än är

Så länge du har åtkomst till Internet, kan du komma åt och arbeta i SUMETO Arbetsmarknad. Systemet är anpassat för såväl dator, platta som smartphone.

Planera och bli påmind

SUMETO Arbetsmarknad innehåller flera smarta lösningar för att hjälpa dig att planera och utföra ditt arbete såväl på lång som kort sikt.

Gör det svåra enklare

Genom bland annat visuellt stöd gör vi det lättare för dig att utföra ditt arbete på såväl övergripande som detaljerad nivå.

Spara tid med mallar

Genom att använda mallar slipper du uppfinna hjulet om igen.

Samarbeta

Dela ansvar med kollegor, påminn varandra och säkerställ att arbetet går framåt även vid sjukdom och semester.

Dokumentera

Det finns många anledningar till att dokumentera sitt arbete, vi hjälper er att dokumentera och samla dokumentationen där den behövs.

Underlätta byte av utrustning

Allt arbete du gör i SUMETO Arbetsmarknad är oberoende av din enhet, därför kan du byta dator, platta eller smartphone utan att ägna tid och resurser åt dataåterställning och mjukvaruinstallationer i vårt system.

Arbeta i en användarvänlig miljö

Vi lägger stort fokus på att skapa en så enkel digital arbetsmiljö som möjligt.

Låt oss utvecklas tillsammans

Vi tror på ständig utveckling såväl hos er som hos oss. Låt oss utvecklas tillsammans mot en mer hållbar och framgångsrik framtid!

Implementeringsstöd

SUMETO Arbetsmarknad hjälper dig att bygga en hållbar verksamhet på ett strukturerat och kvalitativt sätt.

Om oss

Annika Malm

Som metodexpert och -utvecklare inom arbetslivsinriktad rehabilitering har Annika utbildat och stöttat ett stort antal verksamheter att implementera Supported Employment och Supported Training™. Med SUMETO vill hon skapa bättre förutsättningar för att kunna effektivisera, modernisera och kvalitetssäkra metodarbetet, så att fler människor kommer in på arbetsmarknaden.

Linus Paulsson

Linus är jurist med erfarenhet av bland annat dokumenthantering, sekretess och avtal. Utöver den juridiska expertisen bidrar han med breda IT-kunskaper som säkerställer att SUMETO levererar bästa möjliga användarupplevelse. Linus drivs av att hjälpa verksamheter att förbättra sin effektivitet, rättssäkerhet och kvalitet så att fler människor får en ökad delaktighet i samhället.

Metoder

Supported Employment

Metoden Supported Employment har sitt ursprung i 1970-talets USA men är idag spridd över hela världen. Grundtanken är att alla människor har resurser och kan arbeta om rätt stöd och förutsättningar ges.

Arbetssättet används inom flera verksamheter i Sverige och rekommenderas av flera myndigheter så som Socialstyrelsen, Arbetsförmedlingen och kommuner eftersom det har varit ett framgångsrikt sätt att hjälpa individer att nå den öppna arbetsmarknaden.

Supported Training™

Som ett komplement till Supported Employment – och utifrån samma grundprinciper – har CE Solutions utvecklat metoden Supported Training™. Det är en femstegsmetod som syftar till att rusta deltagaren för arbetslivets basala krav. Metoden är utformad för att kunna erbjuda arbetslivsinriktad rehabilitering i ett tidigare skede än Supported Employment.

SUMETO skapar tydliga arbetsprocesser och guidar användare som arbetar med Supported Employment, Supported Training eller andra metoder som användaren själv önskar tillämpa.

CE Solutions erbjuder skräddarsydda utbildningar inom Supported Employment och Supported Training™. Läs mer på CE Solutions webb om hur ni kan stärka er gemensamma kompetens.

Kontakt

Här finns vi

Vad kul att du vill komma i kontakt med oss! Vi tror på det personliga samtalet och goda relationer. Du är välkommen att lämna dina kontaktuppgifter nedan så hör vi av oss för att ta nästa steg tillsammans.

Vad kul att du är intresserad av SUMETO Arbetsmarknad! Lämna dina uppgifter nedan så hör vi av oss inom kort.